Hoe kies je de perfecte creatieve coach?

Het kiezen van de perfecte creatieve coach is een belangrijke beslissing, omdat deze persoon een grote invloed kan hebben op je creatieve ontwikkeling. Met deze stappen kies je de juiste creatieve coach voor jou:

1 Definieer je doelen: Als je op zoek gaat naar een creatieve coach, bedenk dan wat je doelen zijn. Dit kan variëren van het krijgen van hulp bij persoonlijke ontwikkeling en groei tot het verbeteren van artistieke technieken of het leren van nieuwe creatieve processen. Als creatieve coach uit IJsselstein bij Utrecht help ik je in een (gratis) kennismakingsgesprek om deze helder te krijgen. Lees hier meer over mijn visie.

2 Identificeer je behoeften: Denk na over wat voor soort ondersteuning wilt of wat je wiilt leren. Heb je iemand nodig die je helpt bij het ontwikkelen van ideeën, het overwinnen van blokkades, het plannen van projecten, het geven van constructieve feedback of het volgen van creatieve workshops? Ook met deze stap help ik je in een gratis intake gesprek. Lees hier meer over mijn workshops.

3 Zoek naar gekwalificeerde coaches: Doe zelf onderzoek om gekwalificeerde creatieve coaches te vinden. Belangrijk daarbij is de reistijd en het allerbelangrijkste daarbij is altijd je eigen gevoel. Lees hier meer over mij.

4 Bekijk referenties en ervaring: Kijk naar de achtergrond en ervaring van potentiële coaches. Check wat ze delen op socials? Mijn instagram posts check je hier. Hebben ze ervaring met het coachen van mensen met vergelijkbare doelen als die van jou? Vraag om referenties en bekijk reviews en portfolio’s. Op mijn website vind je reviews en blogs hierin lees je of mijn manier van werken je aanspreekt. Lees hier meer over mijn activiteiten.

5 Plan een kennismakingsgesprek: Neem contact op met de coach die je aanspreekt en plan een kennismakingsgesprek. Dit geeft je de kans om te zien of er een goede klik is tussen jou en de coach. Bespreek je doelen en behoeften, en vraag hoe de coach van plan is om je te begeleiden. Een kennismakingsgesprek is meestal gratis, bij mij in ieder geval wel en een afspraak is vrijblijvend en zo gemaakt.

6 Vraag naar de coachingstijl: Vraag de coach in het kennismakingsgesprek naar hun coachingstijl en methoden. Sommige zijn meer gericht op het stellen van doelen en structuur, terwijl anderen zich richten op exploratie en zelfontdekking. Kies een coach wiens stijl het beste bij je past. Ik werk met de methode van kunstzinnig dynamisch coachen zoals beschreven. Ik coach in mijn atelier in IJsselstein, regio Utrecht.

7 Bespreek tarieven en beschikbaarheid: Vraag in het kennismakingsgesprek naar de kosten en het traject en of de coach beschikbaar is op tijden die voor jou handig zijn. Dit is ook het moment om eventuele andere praktische details te bespreken, zoals de frequentie en duur van de sessies. Als creatief coach in IJsselstein ben ik flexibel en maak graag van tevoren een plan over frequentie en duur en dit is afhankelijk van jouw doelen. Dat alles kunnen we in een gratis kennismakingsgesprek bespreken.

8 Vertrouw op je intuïtie: Het is belangrijk om een coach te kiezen waarmee je je comfortabel voelt en waarin je vertrouwen hebt. Vertrouw op je intuïtie bij het maken van je beslissing.

9 Begin met coaching: Nadat je de juiste coach hebt gekozen, begin je met het coaching traject. Werk samen aan je doelen, sta open voor feedback en blijf communiceren over je voortgang. En vooral, probeer, ga en geniet!

Meer weten? Neem contact op of plan gelijk een gratis kennismakingsgesprek.