Kunstzinnige creatie met paletmes

Kunstproeven door het zelf te maken dat was de opdracht van Museum IJsselstein. Museum IJsselstein organiseert geregeld workshops in samenwerking met kunstenaars. Hoe leuk was het om dat te mogen verzorgen op die mooie locatie! En zo gaf ik de workshop “Kunstzinnige creatie met paletmes.” Dat was nog niet eerder gedaan en werd dan ook direct positief ontvangen.

In museum IJsselstein gaf ik de enthousiaste deelnemers uitleg en een demonstratie van de techniek. Met korte oefenopdrachten daagde ik de deelnemers uit om zich maximaal uit te leven op hun schilderdoek en een abstract kunstwerk te maken. Werken met een paletmes geeft altijd hele andere resultaten dan je verwacht. Het haalt je daarmee uit je hoofd en als je intuïtief het paletmes, de verf en je doek het werk laat doen, zijn de resultaten altijd verrassend leuk! Daarnaast voegde ik er een opdracht aan toe.

De opdracht
Als deelnemer vroeg ik ze zichzelf te verbeelden met hun kleuren en bewegingen. Dat levert altijd mooie inzichten op. Welke kleuren kies je, hoe verhouden de kleuren zich, wat symboliseren de gekozen kleuren? Wordt er iets zichtbaar wat je nog niet helder had? En waar zou je meer aandacht op willen leggen? Daar ontstonden mooie gesprekken over. Zo leuk om de kennis met de techniek van werken met een paletmes te delen, ze een abstracte kunstwerk te laten creëren en hun werk te reflecteren.  Onder de deelnemers zaten beginners en gevorderden. De reacties die ik kreeg waren van beiden enthousiast: “Ook deze keer was het verrassender dan gedacht” “vol inspiratie ging ik naar huis” “genoten van wat zichtbaar werd” “wat een heerlijke ochtend” Enthousiast en trots verlieten ze het museum met hun creaties. En ik ook, op naar de volgende!

Workshops
Iedereen kan kunst maken en plezier beleven aan de workshop. De workshops die ik geef zijn dan ook zodanig van opzet dat ervaring niet is vereist, maar dat houdt niet in dat diegene met ervaring zich zal vervelen. Na de workshop krijg je de resultaten mee naar huis: een tastbare herinnering.

Elke maand geef ik in de avonduren de workshops van 19:30 – 21:00 uur in mijn atelier en expositieruimte ‘De Kunstgarage’ aan de Panoven 23 in ijsselstein. In overleg is een andere locatie ook mogelijk.

Doe mee
Wil je ook kunstproeven en meer informatie workshops die ik geef? Neem even contact met me op: bel of mail: 06-16710242 info@mauddewit.eu

Over Museum IJsselstein
Ga naar museumijsselstein.nl voor actuele informatie over openingstijden, prijzen en het activiteiten- en tentoonstellingsprogramma.