Je komt hier met een verlangen

De echtscheiding was het zetje dat ik nodig had om mijn beroep als ondernemer anders in te vullen. Ik specialiseerde me in Kunstzinnige Dynamische Coaching en kunst. Daarmee laat ik mensen opbloeien tijdens een coaching sessie.

Jarenlang werkte ik als ondernemer in het MKB. Met veel plezier adviseerde ik klanten om hun mooiste sieraad te kopen of te laten maken. Met name het adviseren bij het restylen van sieraden van overleden dierbaren in een vorm die bij hen past gaf veel voldoening. Maar ik kreeg steeds meer de behoefte om me persoonlijk te ontwikkelen. In die tijd werd ik moeder en ik voelde dat mijn prioriteiten aan het verschuiven waren. Ik wachtte op een teken dat mij die richting op zou sturen.

Wat was het teken?
Een vriendin vertelde mij over de opleiding tot kunstzinnig dynamisch coach. Ik was gelijk razend enthousiast en volgde de opleiding. Al toen ik oefende met familie en vrienden kreeg ik bevestigd dat ik er goed in ben en er veel energie van kreeg. Dat was voor mij een duidelijk teken.

Maud de Wit - kunstenaar

Hoe werk je als Kunstzinnig Dynamisch Coach?
Het verschil is dat ik nu echt intune op de persoon. Als iemand hier komt voor een coaching is er altijd een verlangen. Dat maken we helder met simpele creatieve oefeningen. Je hoeft dus niet creatief te zijn.

Waarin onderscheidt zich een kunstzinnig dynamisch coach?
Een creatie verklapt je verlangen dat gaat voorbij je eigen gedachten. Je hoeft het dus niets te zeggen. Sterker nog het is vaak verrassend anders dan je gedachten. We pellen samen wat lagen af tot we bij de kern komen.

Heb je daar tools voor?
Kennis van de Psychosynthese is mijn basis. Na mijn opleiding tot coach volgde ik de specialisatie systemisch coachen. Ik laat me bij de keuze leiden door degene die komt, en ik weet in die zin niet van te voren wat er gaat gebeuren. We werken vaak met stiften, knipsels, krijt, klei of verf.

Hoe kom je zo veelzijdig?
Dat heb ik van huis uit meegekregen. Ik ben altijd al een creatieveling geweest. Door de jaren heen volgde ik vele opleidingen en ontwikkelde ik mezelf tot kunstenaar en coach. Bij de sessies kan ik al mijn ervaringen inzetten.
Is er een intake?
Ja, we maken kennis, kijken of er een klik is en wat die ander zou willen. Tijdens de sessie volg ik mijn intuïtie en ervaring. Afhankelijk van het doel en de moed van de persoon bepalen we het aantal sessies.

Wat doe je met de creaties?
Die neem je mee naar huis om het daar zichtbaar te houden zodat je het kunt integreren in je leven.
Hoe gaan mensen hier weg?
Met een opgeluchte glimlach, ze zijn gezien en gehoord en hebben praktische handvaten om mee naar huis te nemen.

Zijn ze altijd tevreden?
Bijna altijd. Je krijgt een spiegel voor gehouden zonder oordeel. Soms is het confronterend voor iemand. Dan is diegene nog niet zover om zichzelf helemaal te accepteren. Het is een stap om inzicht in jezelf te krijgen. Ik ben er niet om alles op te lossen. Ik help je om je verlangens helder te krijgen en geef je praktische tips om daar naar te gaan leven. Dat gun ik iedereen en geeft mij heel veel voldoening.

Meer weten? Neem contact op voor een gratis advies gesprek.